luni, 14 septembrie 2015

Verdeturi in 3 straturi

Desi se simte ca am intrat in toamna, in special dupa temperaturile de dimineata, in Gradina de pe Balcon inca se mai planteaza.
Asta se intampla pe la mijlocul lui August. Nu a fost ceva planificat, insa am gasit intr-un supermarket acest "ghiveci" la un pret micsorat dramatic (10 lei), si nu am rezistat tentatiei. Este foarte bine facut, are cate o tavita de scurgere pe fiecare nivel, care pastreaza cam 1 cm de apa la baza, restul se scurge in nivelul inferior.




Am luat cateva tipuri de seminte de verdeturi, un sac de pamant pentru plante aromatice, si la treaba.



Nu am folosit nicio rasadnita, de data aceasta le-am pus direct in ghiveci. Am plantat doua tipuri de patrunjel, coriandu, oregano, busuioc, cimbru, iar pe nivelul de sus am pus numai gau choi. Gau choi este o iarba cu aroma de ustoroi folsita in special in bucataria chinezeasca, insa se poate folosi cu succes si la noi. Pur si simplu se tunde iarba si se pune in mancaruri pe post de usturoi.

De aceasta data in ghiveci nu am mai pus bucati din vaza, deoarece au aceasta tavita care este foarte folositoare. Ca si la celelalte plantari, pamant pana mai raman 2-3 centimetri liberi, pus semintele, acoperit cu inca 1-2 centimetri si gata.

Acum, dupa aproximativ o luna, marea lor majoritate au iesit, mai putin gau choi, unde doar cateva fire au avut curaj sa apara la suprafata. Le mai las putin, si daca celelalte seminte nu dau semne de trezire, le mai plantez odata.

Spor!


7 comentarii:

  1. N-am mai vazut asa un ghiveci interesant. As fi cumparat vreo 3... Am niste idei de plantat in ele... mama-mama!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. din carrefour. dar vezi ca cele albe nu sunt la oferta, numai cele verzi :)

      Ștergere
  3. foarte fain ghiveci si e si mai fain ca ne-ai aratat ca ti-a iesit si ce-ai plantat. ma duc azi la carefura sa vad daca mai au.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca ai avut mare noroc. nu numai ca nu mai aveau ghivece din astea, ci numai farfuriile de la ele, dar pretul de 10 lei era doar pentru farfurie. inainte costase 15 lei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este. dar mai stau cu ochii pe ele, si daca mai vad reduceri semnificative te anunt.

      Ștergere