luni, 30 martie 2015

Salata pe fuga

Inspirat de o buna prietena a blogului, am dat o fuga sa cumpar cateva seminte de salata.
Pana acum nu am mai pus, insa am inteles ca vor creste repede, cam in 2 saptamani trebuie sa fie cateva frunze, iar in 30-45 de zile sunt gata de recoltare.
Pentru inceput voi pune doar 5 seminte, sa vad cum functioneaza.



Si cum rapiditatea (lenea) este cuvantul cheie, folosesc pastile de turba pentru inceput, cate una in fiecare pahar.

Udat, si cam in 10-15 minute sunt gata umflate, de pus pe pervaz.


Asta e tot. Vedem cum cresc acum.
Spor!

4 comentarii:

  1. Recomandarea mea este sa-ti plantezi mai multe seminte intr-o jardiniera si sa nu astepti sa-ti creasca o salata pana la maturitate ca sa o consumi. Poti sa culegi mereu frumzele de pe margine si sa ai salata frageda si buna in fiecare zi. Eu asa fac si acuma. Niciodata nu las salata sa creasca de tot. Ii recoltez numai frunzele de pa margine, iar ea va da mereu frunze noi in mijloc. Daca ti-au scapat prea multe seminte intr-un loc si trebuie s-o raresti, smulgi plantuta cu totul si o treci la consum.

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine si in "banuti" dar sa-i ti tot timpul umezi, chiar sa aiba 1cm de apa in pahar. Cand mai cresc, poti sa le repici cu totul in jardiniera sau ghivece de 7-10cm. Daca sunt singure in ghiveci(sau mai rare in jardiniera, atunci fac "capatani" mari, ca cele din piata). Vad ca iti plac provocarile - cauta pe net "hidroponica" - sa vezi de ce salata din "supermarket" e mai ieftina si fara gust...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am încercat și așa, și așa și jardiniera în care am pus semințe la grămadă e plină (am tot făcut salată din ea), în vreme ce salatele care au spațiul lor personal în ghivece nu o duc așa bine, sunt cam anemice... (și nu pricep de ce).

    Am bolit și eu, ca și Semiramida :)) N-am mai pus nimic pe blog, dar recuperez weekendul ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi poti spune si mie ce sablon ai aplicat cand ai creat blogul ?

    RăspundețiȘtergere