luni, 23 martie 2015

Nu e prea tarziu...

Anul trecut pe vremea asta patrunjelul deja avea primele frunze adevarate. Anul acesta, cu o miiiica intarziere, spre sfarsit de martie reusesc sa plantez patrunjelul.



De data asta am plantat direct in 2 jardiniere, si pe masura ce creste, il mai raresc daca este cazul. Cand am plantat prima oara, acum 2 ani, am pus tot patrunjelul direct intr-o jardiniera, si a iesit foarte frumos. Vedem daca si acum iese la fel.


2 jardiniere, substrat din nuca de cocos, pamant, lopata, seminte de patrunjel cret si de frunze si cam atat.




La baza am pus substratul de nuca de cocos. Este aerisit, si asigura drenajul jardinierei. Peste am pus un strat de pamant amestecat (e adevarat, in mica proportie) tot cu substrat.



Am pus semintele, cele de patrunjel cret intr-o jardiniera, iar in cealalta jardiniera pe cele de patrunjel de frunze. Inca 2 centimetri de pamant si substrat si asta a fost.

Udat bine, si pus pe pervaz.








4 comentarii:

  1. Sa fie intr-un ceas bun! Eu inca nu am pus nimic afara, din cauza ca am fost bolnava. Acum a venit vremea rea... Poate peste o saptamana am sa pun si eu patrunjelul, salata, ridichile si arpagicul.
    Oricum, anul trecut am fost superharnicuta si le-am pus din timp pe toate, dar frigul mi-a cam stricat planurile. Patrunjelul, menta si rucola nu au rasarit deloc, mazarea a iesit si au mancat-o complet vrabiile, iar sub folie, in minisera mea de la Lidl, am avut ceva recolta, dar mai slaba decat cu un an inainte, cand aveam totul acoperit cu folie neperforata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! E cam ciudat cu iarna asta care parca nu mai pleaca, insa sper ca pe balcon o sa le fie ok daca tin geamul inchis.
      Salata..... da, trebuie sa incerc si eu :)

      Ștergere
  2. Sa-ti ajute D-zeu sa ai si anul acesta o recolta bogata.
    Tot ce pui sa-ti iasa.
    Anul acesta am pus si eu patrunjel si leustean-dar in ghiveci, nu in jardiniera-e putin cam firav, sper sa se mai vigoreze putin sa devina mai "teapan".
    Am sa incerc sa pun si rosii, daca nu este prea tarziu.
    Constanta

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari si sa ai o recolta bogata!
    Si eu am pus leustean si patrunjel tot in ghiveci si deja arata foarte bine. Este pentru prima data cand incerc asa ceva si este chiar o satisfactie sa vezi cum samanta pusa de tine da roade.
    Recolta bogata tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere