sâmbătă, 6 iunie 2015

Hai ca se poate...

Dupa o perioada ceva mai aglomerata, reusesc intr-un final sa fac un update pentru rosiile de le balcon.
Timpul care a urmat ruperii frunzelor nu a fost foarte bun pentru tomate, asa ca o saptamana mai tarziu am fost si am cumparat o solutie impotriva manei. Pe ea scrie ca se poate folosi cu minim trei zile inainte de recoltare. Cum rosiile deja crescute erau inca verzi am zis ca ma incadrez. 11 RON pentru un plic care cred ca mi-ar ajunge daca as avea o sera :).
Facut amestecul, udat rosiile, am mai rupt din frunzele foarte afectate si pauza. De mentionat ca am stropit numai ghivecele afectate, nu toate rosiile. Acum vad ca nu au mai aparut frunze noi bolnave, iar cele care erau partial mi se pare ca au ramas la fel. Deci sper ca am scapat.
Au incept sa se coaca din rosii, cele pe care le-am plantat prima oara (Vilma) sunt destul de mari, iar partea buna e ca au inceput sa apara iar florile in ghivecele stropite.




Rosiile din runda a doua (Thumbling Red) au crescut destul de mult in inaltime, si au facut flori abia in varf. Se pare ca nu prea sunt de ghiveci cum mentionau pe pachet, dar acestea nu au fost afectate de mana, deci probabil ca sunt ceva mai rezistente. Insa va trebui sa le pun un bat de sprijin pe masura ce apar rosiile.
Cam asta ar fi. Spor!


P.s. da, am prins rosiile cu banda izolanta de bat, daca au ramas fara frunze nu am mai avut cum sa le sprijin :).

4 comentarii:

  1. Rupe frunzele galbene!!! Chiar daca sunt stropite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai atunci chiar vor ramane dezbracate :)

      Ștergere
    2. Vor ramane cu cele de sus, care sunt sanatoase. oricum rosiile trebuie curatate periodic de frunzele de sub rod. Altfel, in loc sa se ocupe de fructe, se ocupa de frunze.

      Ștergere