vineri, 19 iunie 2015

Gradina de pe Balcon la inceput de vara

Avand in vedere ca am trecut de jumatatea lui iunie, m-am gandit sa fac un recensamant in gradina.

De fragute am vorbit acum cateva zile, deci voi incepe cu ardeiul iute. A crescut, a fost si el afectat de ceva (ce presupun ca a luat de la rosie), i-am rupt toate frunzele albite si vad ca si-a revenit.


    

Busuiocul o duce foarte bine, am tot rupt frunze din el le-am pus la salata, si vad ca nu s-a suparat, ii merge bine in continuare.

Castravetii cornichon au iesit din ghiveci si au inceput sa se agate de ce au prins. Sunt plini de floricele galbene care sunt vizitate zilnic de albine. Astept sa vad cum mai creste si poate mai pun 2-3 plante intr-un ghiveci mai mare.


Cimbrul si cimbrisorul sunt doua plante care recunosc, nu au beneficiat prea mult de atentia mea. Cu toatea astea vad ca se descurca bine in rasadnite, intre ghivecele de rosii.

 

Leusteanul l-am tuns de cateva ori pentru cateva farfurii de ciorba, si a fost minunat. In continuare se arata foarte productiv, deci ii merge bine.


Se pare ca si-a revenit si menta, mai exact a inceput sa creasca dupa ce a avut o perioada de stagnare indelungata. 
    

Ca si leusteanul, patrunjelul a fost tuns de cateva ori. Insa mult mai des :). Am facut o salata tabouleh impreuna cu cateva rosii, a mers de minune.



Dupa cateva atentate la sanatatea lor, rosiile par ca sunt ok, s-au copt si sunt destul de maricele. Bun soiul pe care l-am plantat prima oara, cel de-a doilea nu e foarte ok, s-au inaltat destul de mult, iar buchetele de rosii nu au fost asa dese.
Din cele mai mari rosii coapte bine am luat si semintele pentru recolta de anul viitor.










8 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt! Sa le mananci cu placere! La mine cele pitice, de ghiveci, abia acum au niste bilute verzi. Cred ca le-a atacat ceva si pe ale mele, ca par cam palide... Li s-a facut de stropeala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Castravetilor e bine sa le tai varful, ca sa se ramifice, mai ales ca pe tijele secundare apar flori mai multe femeiesti (cele care fac castraveti).

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos. Nici eu nu-mi imaginez viata fara verdeata.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumoase. Se vede că te ocupi de ele...mult spor pe viitor și la o recoltă cât mai bogată!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte "molipsitor"!Intru si eu in actiune!O sugestie privind rafturile metalice?De unde,cit costa...multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! eu le-am luat din ikea, dar nu mai stiu exact preturile... 40 sau 80 de ron polita, la care mai adaugi suporti (10 ron), si sina de pe perete, parca 40 ron bucata. Cam atat. Spor!

      Ștergere