marți, 19 mai 2015

Huston, we have a problem

Am gasit multe frunze ingalbenite intr-un ghiveci de rosii. Initial erau doar cateva jos la baza si nu mi-am facut griji. Insa acum sunt prea multe, si ambele plante din ghiveci sunt afectate.





Aici nu e loc de joaca, ca sa opresc extinderea am rupt toate frunzele afectate de mana. Am cam chelit putin ghiveciul acesta, insa nu vreau sa imi asum riscuri. 



La celelalte ghivece erau cateva frunze galbene, doar la baza plantelor, le-am curatat si pe acelea.










La final am rarit si ghivecele, pentru ca frunzele lor sa nu se mai atinga. Le-am intercalat cu althe ghivece mai mici. In final am folosit remediul universal de tratament al plantelor, am stropit cu bere :). Nu stiu daca va avea efect berea, mana se trateaza (natural) cu tinctura de urzici (1 kg urzici in 10 de apa, intr-un recipient inchis, cam dupa 10 zile miroase infernal, numai buna de pus in stropitoare si de dat pe rosii).
Nu ma asteptam sa se maneze rosiile, si e putin ciudat avand in vedere mediul in care traiesc, in ghiveci, cu pamant din punga. In fine, am gresit si eu ca nu le-am rupt frunzele galbene de la baza din start.

Vedem cum merg mai departe.

3 comentarii:

  1. Am tot incercat sa postez aici la tine, dar se pare ca nu merge. E a treia oara acum.
    Iti dadusem sfatul sa le stropesti cu ceva, cat de cat. Macar cu zeama bordeleza. Oricum, da-ne vesti: ce s-a mai intamplat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Pana la urma am fost si am luat o solutie... sper sa functioneze. Fac cateva poze si revin :)

      Ștergere
  2. Buna! Crăițe ai plantat pentru a scăpa de dăunători?

    RăspundețiȘtergere