joi, 15 ianuarie 2015

Fast & easy - Ridichea

Cea mai rapida crestere a legumelor am gasit-o la ridiche. Pe plic scrie ca este gata in 25-30 de zile, deci sa vedem daca la mijlocul lui Februarie avem ridichii. Nu este deloc pretentioasa, creste in orice tip de sol, in zonele mai umbroase. Deci odata ce a venit vara, se pot lasa fara nicio problema la umbra rosiilor.
Seminte - 2 lei, ghiveci - o forma de prajitura veche - gratis, pamant dupa bunul plac.
Ridichiile nu se planteaza in rasadnita, nu se muta, raman in accelasi ghiveci pana la recoltare.



Am gaurit "ghiveciul" pentru scurgerea apei in exces, si am pus pamant pana au ramas cam 4 centimetrii liberi. Semintele se aseaza la o distanta de 3-4 centimetrii pentru a asigura spatiul necesar cresterii.


Inca 2-3 centimetrii de pamant deasupra, si gata plantatia.


Evident, nu putea sa lipseasca eticheta, pentru a nu ne incurca in multitudinea de recolte :). 
Udam bine, si pastram umiditate ridicata pentru ele, cu cat au mai multa apa, cu atat cresc mai repede si sunt mai dulci. Totusi nu trebuie scufundate in apa. Odata la 2 zile e suficient daca le udam.





P.S. Am ceva dubii cu dimensiunea "ghiveciului", s-ar putea sa fie cam mic pentru atatea ridichii, dar vedem pe parcurs cum merge treaba.

9 comentarii:

  1. foarte tare ghiveciul asta :)))) sa renunti tu la prajituri pentru o ridiche :D

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte tare ideea asta. Cred ca o sa incerc si eu. Pare simplu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este simplu. O sa mai pun poze cu ridichiile. Au crescut ceva.

      Ștergere
  3. Si daca "ghiveciul" se dovedeste prea mic ce faci ? le muti in altul mai mare ? ca ma nedumereste putin ce ai scris -"Ridichiile nu se planteaza in rasadnita, nu se muta, raman in accelasi ghiveci pana la recoltare."
    daca le muti cand sunt plante mici le dauneaza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cred ca nu am facut bine cu "ghiveciul" asta pentru ca e cam mic. ridichiile nu se muta, daca le-ai mutat se opresc din crestere.

      Ștergere
    2. atunci ma gandesc sa le pun intr-o jardiniera din prima ca sa fiu sigura ca au loc sa creasca. nu stiam ca se opresc din crestere, mersi de informare.

      Ștergere
  4. si uitasem sa spun ca pe plicul meu cu seminte de ridichi scrie ca sunt gata in 55 zile !
    e bun de stiut ca exista si altele mai rapide cum ai cumparat tu :) acum sunt curioasa daca se adevereste si ai prima recolta de ridichi la sfarsitul lui februarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa :), dar sa stii ca m-am invartit putin printre toate sortimentele de ridichii.
      din ce m-am uitat acum la "recolta" cateva par ca se vor face chiar ok, insa altele au ramas cam mici. Le mai las si saptamana asta, iar saptamana viitoare le scot, sa vedem ce avem acolo.

      Ștergere