miercuri, 4 ianuarie 2012

Povestea de anul trecut

Anul trecut m-am mutat in prima mea casa (a se citi apartament la bloc), si am inceput sa imi plantez diferite lucruri pe balcon (de la patrunjel si rosii la petunii). Am inceput cam tarziu (sfarsitul lui aprilie), si nu au reusit sa creasca toate la maxim.

Am vazut de anul trecut ca patrunjelul crescut in ghiveci e mai bun decat cel cumparat de la supermarket, valabil si pentru rosii sau capsuni. Asa ca anul asta vreau sa fac ceva mai bine decat data trecuta.

Anul acesta o iau de la capat, si voi arata pas cu pas cum ce trebuie facut pentru a avea o sursa de cateva legume delicioase direct de pe balcon.

Cateva poze din recolta de anul trecut:

 
Rosiile la inceput

 
Busuioc proaspat...

Patrunjel
 
Cherry......

 
Primele rosii coapte



 
toata Gradina de pe balcon - 2011



8 comentarii:

  1. Foarte tare! Cand te apuci de plantat? Mai ai ceva ramas de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au ramas fragutele, inca mai fac flori, dar nu reusesc sa coaca (nu e suficient soare). Oricum o iau de la 0, si le scot si pe acestea existente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!!! Te rugam sa ne tii la curent, anul acesta..... ce plantezi si in ce perioada.
    Cred ca voi incerca si eu sa am o minigradina in balcon.Ma voi inspira de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bineinteles! O sa vezi ca e foarte usor sa ai propria gradina. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari ! arata foarte bine gradina din balcon pentru prima experienta.Anul acesta am inceput si eu sa pun seminte la germinat, deocamdata rosii cherry, marar, patrunjel, rucola, ridichi si capsuni.Nu stiu cat de inalte vor creste rosiile si cum le voi sustine pentru ca am balcon deschis si cam bate vantul in zona mea.Am aprox 20 fire mutate deja in paharute de iaurt si arata promitator.Patrunjelul e harnic, creste frumos.Insa mararul e mai lenes.Celelalte urmeaza sa le pun in weekend.
    Multa bafta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 20 de fire deja? foarte tare! daca sunt cherry, probabil ca vor creste foarte mult, dar nu e nicio problema cu vantul. trebuie doar sa le ai bine legate de suporti, iar suportii sa fie rezistenti.
      Ce mai plantezi in weekend?
      Merci, si succes si tie!

      Ștergere
  6. Da, am 20 fire de rosii, sunt mandra de ele.Semintele le-am pus la germinat in mini sera si au rasarit ft repede, de aceea recomand metoda.
    In we plantez doar rucola.Cu capsunile ma gandeam sa mai astept putin, intre timp caut si fragute ca mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca vrei iti dau eu niste seminte, mai am cateva. sau daca mai astepti inca vreo 2 luni iti dau lastari tineri de la mine. eu am luat semintele din brico.

      Ștergere